Usluga

Tretmani tela

Poštujte svoje telo i ugodite mu, a ono će upamtiti i uzvratiti još boljim rezultatima. Masaža je jedan od najboljih načina za to. Pored nege lica, veoma je važno negovati i telo, obezbediti mu neophodnu ishranu, rešiti problem umornih nogu i bolnih tačaka kvalitetnim tretmanima. Prilikom samog dodira osetite glatkoću kože, pri čemu je svaki tretman praćen spektrom aromatičnih mirisa. Posetite naš salon i uverite se u kvalitet vrhunskih proizvoda koji će Vas ujedno opustiti i negovati.

tab image

Relaks masaža je blaga, prijatna masaža manuelnih tehnika, kojom se postiže opuštanje organizma.

Isprobajte predivan osećaj ove vrste masaže na svojoj koži, koja-hrani, regeneriše, budi vitalnu snagu i vraća harmoniju čitavom organizmu. Putem nežne stimulacije energetskih tačaka, treman smanjuje napetost, vraća protok energije u uravnotežen položaj, a miris ulja daje prijatan osećaj relaksacije, opušta i popravlja raspoloženje. U kombinaciji sa relaks-muzikom,putem sluha se vrši kompletna relaksacija i sva čulna polja bivaju zadovoljena.

Konektivna masaža je oblik intenzivne masaže, koja teži ka oslobađanju miofascijalnih restrikcija u telu, i utiče na prekid restriktivnog kožnog tkiva. Takođe je poznato da pomaže u lečenju hroničnih tenzija, da povećava kretanje telesnog nivoa, da popravlja držanje i povećava prirodnu harmoniju celog tela i uma.

Konektivna masaža je kombinacija tehnika pozajmljenih iz Švedskih masaža. Pritisak koji terapeut primenjuje u toku masaže je intenzivniji, pa se ni ulje za masažu ili losion ne koriste na uobičajeni način.

Potezi konektivne masaže su sporiji i jačeg pritiska, u nahođenju da zagreju mišićno tkivo i prodru u dublje slojeve iste.

Tokom tretmana, terapeut će se fokusirati na oslobađanje tenzije iz dubokih slojeva mišićne strukture i vezivnih tkiva dubokim intenzivnim pokretima. Utiče na poboljšano držanje, balans, kretanje i opuštenost mišića.

Klasična ručna masaža tela deluje egzotično i prijatnije uz dodatak aromatičnih ulja. Eterična ulja se koriste već 5000 godina i predstavljaju eliksir mladosti, života, zdravlja i lepote.

Reč aroma znači miris i grčkog je porekla; a terpaija znači lečenje, samim tim predstavlja terapiju lečenja mirisom aromatičnih ulja u kombinaciji sa pokretima masaže. Pored efekta opuštanja , smanjenja napetosti mišića, ova masaža ima veliki učinak na kompletno psiho-fizičko zdravlje, jer raznim aromama i prijatnim ambijentom uz odgovarajuću muziku utiču pozitivno na raspoloženje i smanjenje stresa.

Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrevaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava izbacivanje otpadnih materija i mlečne kiseline iz organizma.

Sportska masaža održava mišiće zdravim, gipkim, manje podložnim povredama, povećava opseg kretanja, snagu povređenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijim na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.

Kraljevska masaža je poseban pravac kreativnosti, postavljen ispred dva terapeuta po senzibilitetu slične duše i u četiri ruke. Gotovo specifičan način plesa rukama u kojem jedan preuzima kreiranje pokreta, a drugi ga istovremeno prati.

Osluškujući vibracije tela i prepoznajući blokade klijenta terapeuti istovremeno i balansirano utiču na opuštanje i leve i desne strane tela. Na ovaj način stimulacija cirkulacije i protoka limfe uravnotežena je sa obe strane tela, opterećenje srca svedeno je na minimalnu meru, osećaj telesne celovitosti i nedeljivosti dolazi do punog izražaja. U našem ambijentu, uz prikladnu muziku doživećete apsolutni užitak!

Limfa je bezbojna cirkulatorna tečnost kičmenjaka i čini skoro 25% telesne težine čoveka. Ispunjava sve međućelijske prostore i posrednik je između krvi i tkiva-transportuje hranljive materije i kiseonik od kapilara do ćelija tkiva, skupljajući štetne proizvode metabolizma i ugljen-dioksid.

Sastoji se od tečnosti, koja je sličnog sastava kao krvna plazma i od limfocita koji pripadaju grupi leukocita, odnosno belih krvnih zrnaca. Nastaje izdvajanjem krvne plazme i dela leukocita iz krvi. Protok limfe ka srcu je veoma spor i iznosi od 2 do 4 litre tokom sata. Limfni sistem se sastoji od imfnih žlezda i limfnih sudova koji se granaju po čitavom telu, slično kao mreža krvnih sudova.Limfni sistem ima veliku ulogu u imunom sistemu i proizvodnji antitela; zato što vraća limfu u krvotok, filtrira limfu od oštećenih ćelija i bakterija i vrši proizvodnju imunih ćelija.

Limfna drenaža je terapija namenjena da stimuliše slobodan tok kretanja limfe u sistemu. Izvodi se manuelnom masažom koja se primarno fokusira na specifične limfne čvorove i tačke na telu prateći njen prirodni tok. Osnovni cilj terapije je uklanjanje blokade i zadržavnja tečnosti, najčešće u predelu gornjih i donjih ekstremiteta. Primenjuje se kod upala i otoka mišića i zglobova, ugrađivanja implantanata, liposukcije.

Nezaobilazna je terapija kod problema u radu digestivnog trakta kao što su opstipacija, lenja creva, nadimanje. Limfna drenaža je kao prevenitivna detoksikacija, odlična u održavanju već postojećeg zdravog stanja tela, a toplo se preporučuje i ženama u drugom stanju. Danas ova masaža ima široku primenu u kozmetičke svrhe lica i to najčešće u redukovanju podočnjaka, podbradka kao i nakon raznih kozmetičkih intervencija.

Oko 85% žena dobije celulit u nekom periodu života i to najčešće onom, kada dolazi do većih hormonalnih oscilacija, kao što su trudnoća, pubertet, bez obzira na sportske aktivnosti ili višak kilograma.

Pored naslednih faktora, savremeni način života je jedan od glavnih uzročnika pojave celulita. Ova pojava nastaje u potkožnom masnom tkivu (hipodermisu) i proteže se u središnji sloj kože (dermisu). Ćelije masnog tkiva su grupisane u globule i povezane vezivnim tkivom od kolagena i elastina. Između njih prolaze krvni i limfni sudovi. Proces nastanka celulita počinje uvećanjem masnih ćelija, što stvara pritisak na kapilare i okolno tkivo i na taj način ometa cirkulaciju, koja se javlja u obliku „narandžine kore“, tj.Celulita.

Anticelulit masažom delujemo tako da podstaknemo rad limfe, cirkulaciju, otklanjanje viška tečnosti. Eterična ulja koja se koriste prilikom masaže razbijaju masne naslage koje su nakupljene neravnomerno. Samom masažom delujemo na „razbijanje masnih stanica“.

Masaža vulkanskim kamenjem zapravo nije nova metoda. Koristilia se još u drevnoj istoriji ljudi-obredima, lečenju...i masažama. Poznato je da su Egipćani koristili vulkansko kamenje, kao i Indijanci; jer je kamen jako dobar akumulator toplotne enrgije i prenosilac iste. Vulkansko kamenje (kao kamen iz srca zemlje) poseduje geomagnetna svojstva, koji u dodiru sa telom ima izuzetno pozitivan efekat i leči, kako na mesto dodira tako i na celi organizam.

Specijalnim laganim i dubokim ritmičkim pokretima masaže u kombinaciji sa adekvatnim uljima i zagrejanim kamenjem stvara se osećaj harmonije i ravnoteže u telu, kao i smanjenje stresa i opuštanje mišića.

Ova masaža predstavlja specijalnu vrstu masaže, koja se izvodi ritmičkim pokretima sa toplim uljima. Masaža toplim uljima stimuliše organizam svojim svojstvima, tako da sprečava brojne bolesti. Istovremeno opušta i zbog toga predstavlja masažu za regeneraciju i otklanjanje bola.

Prilikom masaže terapeut koristi duge intenzivne pokrete i dubok pritisak, kako bi se postigao nivo opuštenosti napetih mišića. Masaža toplim uljima oslobađa organizam stresnih osećaja i pomaže laganom vraćanju organizma u ravnotežu i slobodnog protoka energije. Ulja koja se koriste,intenzivnog su mirisa i osiguravajući pritom poboljšanu cirkulaciju krvi, opuštenost tela i uma-celokupnu vitalnost.

Uz potpuno opuštanje, ovaj tretman će rebalansirati Vašu energiju, osvežiti, osnažiti i vratiti energiju Vašem telu i umu.

Masaža herba kompresama ili toplim jastučićima je jedna od posebnih tehnika koja je sastavni deo savremenih antistres programa. Jastučići napunjeni začinskim biljem i njihove specifične arome deluju umirujuće i opuštajuće na čoveka. Ova tehnika se zove "PINDA SWEDA" i jedna od prvih tehnika u ajurvedi.

Masaža se radi zagrejanim jastučićima i cilj je zagrevanja čitavog tela koje se na taj način oslobađa energetskih blokada i bola.

Masaža Toplom čokoladom hrani i regeneriše kožu, budi vitalnu snagu i vraća harmoniju čitavom organizmu. Predivan osećaj najkvalitetnije tople čokolade na Vašoj koži relaksirajuće deluje na psihu i čula putem mirisa kao aromaterapija. Nežna relax masaža smanjuje napetost i stres, a miris čokolade potpuno će Vas opustiti i sigurno popraviti raspoloženje. Kakao, glavni sastojak preparata, sadrži polifenole koji vezuju slobodne radikale i neutrališu ih i tako štite kožu od preranog starenja. Sadrži magnezijum, kalijum, fosfor, gvožđe i aminokiseline koje dovode do stvaranja serotonina, hormona sreće, i endorfina koji ublažavaju bolove.

Antisress masaža predstavlja spoj relax i terapeutske masaže, gde se koriste posebno birana esencijalna ulja i jastučići punjeni aromatičnim biljem, zahvaljujući kojima ova masaža ima i svojstva aroma terapije. Postiže se pozitivno i stimulativno delovanje na centralni nervni sistem, a time se utiče pozitivno na psihičke procese, odnosno značajno se smanjuje nervna napetost i stresna stanja.

Refleksologija stopala predstavlja holistički terapeutski tretman kojim se ravnoteža vitalne energije postiže putem masaže stopala (određenih refleksnih tačaka). Smatra se da postoji deset kanala koji počinju, odnosno završavaju se u nožnim prstima i protežu se do ručnih prstiju i temena. Svaki kanal povezan je sa određenom zonom tela i sa organima u toj zoni. Na stopalima se nalaze refleksne tačke svih organa i delova tela. Preciznim pritiskom tih tačaka, terapeut dobija podatke o stanju odgovarajućeg organa - da li je mesto osetljivo na pritisak, kakva je tekstura kože, da li se mogu otkriti manje grudvice, ili je refleksna tačka "oslabljena".

Meka i sjajna koža, želja svake žene. Bitno je posvetiti joj dovoljno vremena i priuštiti negu kakvu zaslužuje, jer predstavlja najizloženiji organ našeg tela.

Da biste postigli željeni efekat, potrebno je redovno uklanjati nečistoće sa iste; što se prvenstveno odnosi na gornji sloj kože . Piling je vrlo dobro rešenje za temeljno čišćenje kože, koji je osnova nege kože, uopšte. Odstranjujući višak mrtvog tkiva , podstiče se prirodna regeneracija površinskog sloja kože i samim tim postepeno postižete efekat mekoće i sjaja. Broj I učestalost tretmana zavisi od tipa kože i vrste pilinga.

Tretman kože tela pakovanjem prema potrebama kože sastoji se od raznih smesa algi, gline i eteričnih ulja. Ovo je jedna od najstarijih metoda nege kože i datira još iz doba Kleopatre. Pakovanje najčešće ima termalno dejstvo pa aktivni sastojci i toplota, koji se razvijaju time ubrzavaju cirkulaciju i prokrvljenost, šire pore, ubrzavaju razmenu materija, posebno izlučivanje štetnih materija iz organizma. Izuzetno efikasno dejstvo na stanje kože i potkožnog tkiva manifestuje se vraćanjem elastičnosti i tonusa, a time i mladalačkog izgleda kože, dajući koži dugotrajan osećaj glatkoće i zategnutosti. Aktivni sastojci pakovanja prodiru kroz površinske slojeve kože i utiču na stimulaciju ćelijskih procesa bitnih za celokupno zdravlje organizma.

MEZOTERAPIJA TELA

Mezoterapija tela predstavlja metodu kojom se adekvatni preparati aplikuju u kožu i potkožno tkivo.

U zavisnosti od potrebe, mezoterapija tela se primenjuje za uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga, redukciju celulita, za zatezanje, odnosno podmlađivanje kože i stimulaciju mišića.

Istovremeno je izvandredan antioksidans tela.

REDUKCIJA CELULITA

Postupak je jednostavan i rezultati su jako dobri. Sastoji se u lokalnoj aplikaciji odabranih koktela koje lekar određuje nakon pregleda. Preporučuje se serija od oko 10-ak tretmana na nedelju dana.

Da bi rezultati bili uspešniji tretman se kombinuje sa anticelulit masažom.

Zatezanje kože se vrši po istom principu kao i kod redukcije celulita, osim što se aplikuje drugi mezoterapijski koktel. Prvi efekti se vide već nakon 3 tretmana, gde je koža zategnutija i ima lepši, podmlađeni izgled.

Preporučuje se kod osoba nakon porođaja, posle redukcije telesne težine kako bi se korigovao višak kože, kao i za zatezanje nadlaktica, butina, gluteusa i unutrašnje strane kolena.

MASAŽA OKLAGIJAMA

Masaža oblikovanja tela i protiv celulita

Maderoterapija je tehnika masaže koja potiče iz Kolumbije i koja se zasniva na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta što čini terapiju 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na koži. Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namenjena je osoba sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom.

Ovom metodom stimuliše se i popravlja ravnoteža energije, smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Sve ove blagodeti maderoterapije su uslovile proširivanje primene i u estetske svrhe. Može se koristiti za dobijanje čvrstine tela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija, bora na licu i drugim delovima tela, izbacivanje toksina, viška vode i celulita.

Maderoterapija se upotrebljava sa ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru.

Prednost korišćenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima i viškom vode.

Tehnika podrazumeva seriju pokreta koji se ponavljaju koristeći preko deset različitih drvenih elemenata. Primenjujući ove elemente na kožu, mišiće, masne naslage, bore i celulit, stimulišemo limfni sistem tela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina. Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje i zatezanje kože.

100% Prirodna

100% Neinvanzivna

100% Nema kontraindikacije