Usluga

Tretmani lica

Genetika, način života, emocije, klimatski uslovi, hormonalne promene… veliki broj faktora utiče na Vaš tip kože. Predlažemo Vam individualni program lepote prilagođen stanju i potrebama Vaše kože. Visoko profesionalne kozmetičke tretmane, svetski poznatim preparatima i aparatima najnovije generacije, možete dobiti u našem salonu od visoko kvalifikovanog osoblja.

tab image

Higijenski tretman lica je uobičajeni i ustaljeni termin za čišćenje kože i pročišćavanje pora. Tretman podrazumeva obavezan piling (po tipu kože), masažu i limfnu drenažu lica, vrata i dekoltea (po potrebi), balans PH faktora (koji je izuzetno važan za normalno funkcionisanje kože), komedoekspresiju (ručno, kvecer cedjenje), dubinska ozonizacija i dezinfekcija, stavljanje maske za smirivanje i na kraju kreme za negu kože.

Od svih tipova kože, masna koža je najosteljivija vrsta zbog pojačanog rada lojnih žlezda, koje povećavaju mogućnost začepljenja pora na koži. Ako prljavština dospe u pore, izumrle ćelije u koži I bakterije tamo ostaju zatvorene I tako se javljaju crvena ispupčenja na koži, takozvane bubuljice. Pojava akni je takođe normalna za ovaj tip kože. Masna koža je uslovljena genetskim faktorima I hormonima u organizmu, čija neravnoteža dovodi do preteranog stvaranja sebuma. Jedna od prednosti masne kože je ta, što sporije stari zbog višeg nivoa hidratacije, u poređenju sa suvom Ili osetljivom kožom, masna duže ostaje mlađa. Prilikom nege masne kože, najvažniji potez je temeljno čišćenje lica.

Sa smanjenim površinskim lipidnim slojem, koža je suva i bez sjaja, tanka i osetljiva. Ovaj tip kože reaguje na temperaturne promene, iritabilna je, sklona perutanju, svrabu, crvenilu i vrlo ranom nastanku bora.

Osnovni cilj u tretiranju ovog tipa kože je hidratacija, hranljivost kože, sama stimulacija kolagena i elastina, kako bi se sprečilo prerano starenje kože i umanjile mogućnosti pojava navedenih problema tipičnih za suvu kožu. Hranljive materije ovog tretmana će brzo revitalizovati kožu I regenrisati njen hidrolipidni sloj.

Tretman je namenjen svim osobama koje imaju osetljivu kožu, bez obzira na godine I tip kože. Posle blagog pilinga, nanose se preparati za negu osteljive kože, koji deluju umirujuće na kožu i svaki tretman obezbeđuje regenraciju iste. Za inetenziviranje navedenih činjenica, treba kontinuirano negovati kožu, da bi rezultati bili trajni, jer osetljiva koža reaguje na konstantne promene u životnoj sredini. Tretman za smirivanje I blago stimulisanje osetljive I nadražene kože, kako bi pronašla svoj komfor.

Tretman za stimulaciju prirodnog procesa hidratacije, dubinsko fiksiranje i retenciju vlage. Ali zadržavanje vode, kao izvora stalne lepote, nije lak posao, s' obzirom na svakodnevne navike u ishrani i kretanju. Naš organizam svakodnevno gubi vodu, pa samim tim i naša koža gubi nežnost, sjaj i mekoću. Ako gubitak vode ne nadoknađujemo, dolazi do oštećenja kože, što se ispoljava kao:posivela, ogrubela koža starijeg izgleda nego što jeste.

Izlaganje Suncu takođe utiče na dehidrataciju kože, pogotovo lica, kao najizloženijem spoljnim faktorima životne sredine.

Tretmanom intenzivne hidratacije kože uspostavlja se prirodni mehanizam zaštite ćelijskih membrana i sprečava gubitak vlage, izazvan klimatskim varijacijama i termičkim šokovima. Koža je posle tremana izgleda punije i vidno osvežena, a bore ublažene.

Inkapsulirani kiseonik, omogućava oskigenaciju tkiva, eliminiše toksine i oživljava ćelije. Tretman za oksigenaciju obskrbljuje kožu neophodnim supstancama koje štite epiderm od slobodnih radikala, elastična vlakna derma i regenerišu oštećeno tkivo. Posle tretmana, promena u teksturi, boji i izgledu kože je očigledna.

Obilujući aktivnim supstancama kao što su biopeptidi i proteini biljnog porekla, ovaj tretman dvostrukom akcijom deluje na kožu: Akcija dermo-relaksacije, BOTOKS efekat, dekontrakuje mišiće lica i akcija restrukturacije koja stimuliše procese regeneracije tkiva. Njegovom redovnom primenom mimične bore nestaju, a koža je vidno bolje strukture, tonusa i sjaja.

Možemo reći da gotovo svi tretmani imaju isti cilj-izazivanje aktiviranja kolagena, pri čemu se organizmu daje znak da stvara novi kolagen uz jačanje postojećeg, pri čemu se koža preoblikuje. Pri samom tom procesu se vrši zatezanje kože, koja dobija novi položaj i prima nove karakteristike: mekša je, osveženija, ojačana I zategnutija. Bore su ublažene.

Pravilna nega je najjači faktor zaštite kože, odlaganja procesa starenja I stvaranja bora. Da bi se svaki problem na koži rešavao, bitno je da se problemu pristupi ispravno I individualno. Multivitaminski tretmani obezbeđuju koži vitamine, koji predstavljaju najjače antioksidanse I Retinol, koji poboljšava regeneraciju kože, normalizuje procese u epitelu I povećava aktivnost matičnih ćelija da proizvode kolagen I elastin.

Ova vrsta tretmana su tretmani kojima se usporava proces starenja kože. Koncentrovani vitaminski preparati u ampulama se nanose na kožu, a uz tretman ultrazvukom dospevaju u dublje slojeve kože. Ovi tretmani, osim hranljivih, imaju I antioksidantno dejstvo I štite kožu od slobodnih radikala.

Specijalne prilike zahtevaju specijalne tretmane koji pripremaju kožu i podižu praznično raspoloženje. Ili jednostavno želite blic tretman sa zapanjujućim efektom? Koža ce odgovoriti blistavom lepotom. Kratak tretman kojim se postižu rezultati, ali se i dobija na vremenu.

Koža oko očiju je najosetljivija regija lica I samim tim se znaci starenja prvobitno odražavaju u tom delu. Zbog toga nudimo specijalne tretmane, čiji je zadatak da snabde kožu očne zone svim neophodnim materijama za regeneraciju. Masažom se posebno radi na regionalnim (obrikularnim) mišićima oko očiju, da bi im se povećao tonus I dala nova čvrstina. U kombinaciji sa određenim preparatima, ovaj tretman obezbeđuje vrlo dobar učinak I trenutno vidljive rezultate. Preporučuje se mlađim osobama kao prevencija pojave bora, kao I starijim osobama u borbi protiv otečenih kapaka I “kesica” ispod očiju I u sklopu redovne anti-age nege.

Uz klasičan tretman očne zone, radimo I aparativne tretmane ove regije. Mezoporacija ili Radiotalasno zatezanje kože očne zone. Mezoporacijom se ubacuju kokteli u dubinski sloj kože I time je hrani, hidrira I nadoknađuje nedostatke kože u tom predelu. Radiotalasima se postiže efekat “liftinga”, tako da je zahvalno raditi kombinaciju I jednog I drugog, u zavisnosti od Vaših potreba.

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling je medicinsko-estetska procedura koja uz pomoć određenih hemijskih supstanci, najčešće kiselina, služi za kontrolisano uklanjanje (ljuštenje) slojeva kože i podsticanje njenog obnavljanja. U zavisnosti od toga koliko duboko piling "ljušti" kožu, razlikuju se POVRŠINSKI, SREDNJE DUBOKI i DUBOKI hemijski pilinzi.

Koje promene na koži su prave indikacije za hemijski piling?

+ Akne 
+ Pliće bore oko očiju 
+ Duboke bore oko očiju i nausnica 
+ Solarni lentigo – male fleke kružnog oblika najčešće na rukama i licu 
+ Melazma – fleke veće površine, nepravilnog oblika 
+ Strije, ožiljci od akni 
+ Fotoejdžing – starenje kože kao posledica hroničnog izlaganja suncu.

Primena hemijskih pilinga

Hemijski pilinzi se mogu raditi na licu, vratu, rukama i nogama.

Koje hemijske supstance koristimo u pilinzima?

+ Alfahidroksi kiseline 
+ Trihlorsirćetnu kiselinu u različitim koncentracijama (TCA pilinzi) 
+ Fenol 

DERMAPEN-KOLAGEN IDUKCIONA TERAPIJA

Statistika tvrdi da većina žena posle 30. godine života ima nepravilnosti na koži, kao što su akne, proširene pore, bubuljice, a da se istovremeno pojavljuju i prvi znaci starenja – bore.

Zamara Vas stalno razmišljanje o borama, flekama i opuštenoj koži koje ranije nije bilo?

Bojite se starosti i fizičkog izgleda koje ona nosi? Ili razmišljate da se prepustite normalnom toku starenja?

Od sada godine ne moraju da budu problem!

Uzmite stvar u svoje ruke kad krenu naznake starosti, usporite ih i ne dozvolite im da Vas obeshrabre!

Možete izgledati lapše, mlađe i negovanije!

Izreka kaže: „Mladi ste onoliko koliko se mlado osećate!“

Nova Kolagen indukciona terapija, za kojom je poludeo čak i Holivud, može biti pravo rešenje za Vas!

KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA je minimalno invazivna tehnika kojom se prirodno podiže nivo kolagena u koži. Osnovni cilj delovanja je stimulisanje tela da proizvodi kolagen. To se postiže izazivanjem mikrotrauma u koži (u dermisu) čime dolazi do aktiviranja procesa samozalečenja, te do povećane proizvodnje fibroblasta, koji se pretvara u kolagena i elastična vlakna. Ovaj proces naziva se neo-kolagenoza. Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava i do 10 puta.

Istovremeno se povećava snadbevenost kože krvlju stvaranjem novih kapilara (neo-angiogeneza).

Još jedan od pozitivnih efekata je i pojačana penetracija preparata koji se nanose na kožu (i do 40 puta).

Za postizanje punog efekta terapije potrebno je da prođe određeno vreme, jer je telu potrebno vreme da stvori novi kolagen, ali su prvi rezultati vidljivi već nakon 7 do 10 dana.

Prednost ovog pilinga je što pored pomenutih sastojaka sadrži i faktore rasta, antioksidanse i druge komponente koje ubrzavaju regenerativne procese i sprečavaju nastanak hiperpigmentacija.

Najčešće indikacije za primenu ovog pilinga su akne, pigmentacije (posle trudnoće, posle akni ili druge mrljaste ili slivene pigmentacije) , fotooštećena koža, bore, suva koža, sivkasto umorno lice (pušačko lice).