Usluga

Depilacija

Depilacijom se uklanjaju neželjene dlačice. Prednost depilacije voskom je da koža ostaje glatka 2-4 nedelje, a nove dlačice su tanje i ređe u odnosu na ranije. Depilacija voskom se ne preporučuje nedelju dana pre i za vreme ciklusa. Osećaj boli je individualan i minimalan kod pravilnog i stručnog načina izvođenja depilacije. Nudimo depilaciju hladnim i toplim voskom.

Hladna depilacija sa više vrsta voskova po tipu kože. Za intimnu depilaciju koristi se topao vosak za jednokratnu upotrebu.

tab image

Depilacija toplim voskom je davno zastupljena ali neizostavna tehnika uklanjanja malja. Zagrejani tečni vosak se nanosi drvenom ili plastičnom špatulom, pa je iz tog razloga najbolje da ne rizikujete i sami izvodite ove tretmane kod kuće, jer uvek postoji opasnost od opekotina (ukoliko se vosak ne zagreva na optimalnoj temperaturi). Najbolje je prepustiti se veštim rukama stručnjaka u kozmetičkim salonima.

Depilacija toplim voskom ima niz prednosti:
-dlačice se iščupaju iz korena, zato im treba više vremena da ponovo izrastu;
-pored depilacije, topli vosak daje efekat pilinga na Vašoj koži, jer usput skida i mrtve slojeve epiderma.

Depilacija hladnim voskom je prijatna, jer se koriste (DEPILEVE) voskovi visokog kvaliteta, kao i prateća kozmetika za pripremu tretmana za skoro bezbolnu depilaciju, kao i ulja koja neguju Vašu kožu, specijalno namenjena za posle depilacije. Ovaj vid uklanjanja dlačica se preporučuje svim ženama i muškarcima koji imaju strah od infekcija, zato što patrone hladnog voska mogu da se koriste isključivo jednokratno. Tako da je mogućnost za dobijanje infekcija nepostojća.

Vršimo depilaciju sledećih regija:
-depilacija nausnica i brade,
-depilacija zulufa i celog lica,
-pola nogu i ruku
-celih nogu
-celih nogu i bikini zone
-pazuha, stomaka
-celih nogu muških
-ruku,stomaka, grudi i ramena muških
-leđa muških.

Šećerna depilacija jeste jedna od najstarijih metoda depilacije.  Šećer, voda i limunov sok čine šećernu pastu koja se koristi za depilaciju. Njen sastav je potpuno prirodan, bez dodatka konzervansa, aditiva, lepka i boja. Kod depilacije šećernom pastom nema pucanja kapilara i iritacije (koža ostaje glatka i baršunasta) pa je proces manje bolan od obične depilacije. Blagodeti šećerne depilacije jesu i u tome što pasta nije vruća pa ne oštećuje kožu, već samo uklanja mrtve ćelije tj. deluje kao blagi piling. Smanjuje broj uraslih dlačica. Omogućava uklanjanje vrlo kratkih dlačica (kraćih od 2 mm), što je velika prednost nad drugim metodama depilacije. Dlačice tretirane šećernom pastom rastu ređe, svetlije i mekše, a vraćaju se proređene nakon 4-6 nedelja. Vremenom, folikul dlake i njen koren u potpunosti oslabe, što rezultira gotovo potpunim prestankom rasta. Ova metoda je posebna jer se uklanja do 90% dlačica s korenom. Posebno se preporučuje za depilaciju osetljivih zona kao što su prepone, pazuh, lice i ruke kao i osobama sa osetljivom kožom. 

Zašto koristiti šećerne paste?

· 100% od prirodnih sastojaka
· proređuje dlake i čini ih svetlijim
· nežna za sve tipove kože
· nema urastanja ni upala
· manje bolna od voska
· 100% higijenski

Šećerna pasta se koristi na normalnoj telesnoj temperaturi;

to sprečava zagrevanje, pa je samim tim pogodna za sve tipove kože.

Šećerna pasta se ne lepi za kožu;

poput blagog pilinga, uklanja samo suve i izumrle ćelije, što pogoduje koži. Osećaj bola je minimalan, s obzirom na to da se pasta lepi samo za dlačice, a ne i za kožu. To, takođe, omogućava nanošenje paste na isto mesto više puta, bez preterane iritacije kože.

Šećerna pasta ne lomi dlačice pri depilaciji;

prodire dublje u folikul dlake i bolje je obuhvata. Ovo poboljšava depilaciju jer omogućava da dlaka izađe zajedno s korenom, čime se poboljšava rezultat i smanjuje bol tokom tretmana.

Depilacija šećernom pastom smanjuje broj uraslih dlačica;

s obzirom na to da se uklanjanje dlaka vrši u smeru rasta dlake, čak i ako dođe do pucanja dlake ona ostaje u folikulu u svom prirodnom smeru rasta. Ovakva dlaka nastavlja da raste istim prirodnim putem, pa ne dolazi do obrnutog smera rasta, odnosno do urastanja dlačica.

Šećerna pasta omogućava uklanjanje vrlo kratkih dlačica;

šećerna pasta prodire dublje u folikul dlake, što znači da se uspešno mogu uklanjati i dlačice kraće od 2 mm.