Usluga

Aparativna kozmetika

Aparativna kozmetika nam pomaže u ubrzavanju procesa tretiranja kože, kako lica tako i tela, za brže postizanje cilja. Upotrebom aparata u kozmetici, pospešuje se apsorpcija preparata, u kombinaciji sa manuelnim tehnikama, rezultati su vidno bolji; samim tim produžava se dejstvo nanetih preparata. Mogu se korisititi samostalno ili u kombinaciji sa klasičnim tretmanima, kao dopuna tretmanu. Svrsishodno je i u lečenju novonastalih promena na epidermu i uz konsultacije dermatologa mogu se postići značajni rezultati, koji će Vam pojačati samopouzdanje. U sledećim linkovima možete pročitati detaljnije informacije o aparativnim tretmanima lica i tela u našem salonu.

tab image

Mikrodermoabrazija je blaga i neagresivna metoda uklanjanja površinskog sloja kože, tj. Izumrlih ćelija-stratum korneum. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože i predstavlja osnovu za dalje tretmane.

Primenjiva je i uspešna kod svih tipova kože lica I tela: mlađih, starijih, svetlijeg i tamnijeg tena. Mikrodermoabrazija se koristi za smanjivanje proširenih pora, korigovanje sitnih bora kao i površinskih ožiljaka i hiperpigmentacije, regulaciju masnoće kože lica I tela. U kozmetičkom salonu Medeja se radi dijamantskim glavama različitih prečnika. Stepen dermoabrazije određuje se veličinom dijamantske sonde, brzinom i brojem tretiranja površinskog sloja kože. U isto vreme se vrši i vakuum masaža, što doprinosi boljem čišćenju lica, poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže lica I tela.

Mikrodermoabrazija se smatra idealnim pilingom i doprinosi obnavljanju kože na sledeći način:
-smanjenje proširenih pora,
-smanjenje staračkih pega (hiperpigmentacija),
-ublažavanje sitnih malih bora,
-stimuliše nastanak novog kolagena,
-poboljšava tonus i teksturu kože,
-može se primenjivati i kod tretmana tela,
-laktova i kolena (mikrodermoabrazijom se uklanja suvi sloj na pomenutim regijama).

Stanje kože je vidno bolje nakon prve procedure. Najizraženiji su rezultati na površini epiderma. Nakon serije od 4 do 6 tretmana se postiže optimalan efekat.

Mikrodermoabraziju ne treba raditi u slučaju da klijent boluje od rozacee ili proširenih kapilara, bakterijskih infekcija kože, herpesa i postojećih bradavica i akutnih akni.

Nakon tretmana je moguće kratkotrajno crvenilo kože, treba izbegavati Sunce u naredna 24 sata, minimum; i koža može biti osetljiva na vrelu vodu i znoj, te treba kontrolisano biti fizički aktivan.

MEZOPORACIJA- Nova, efikasna tehnika za brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova metoda primenjuje pulsne, naizmenične struje koje stvaraju elektromagnetno polje, koje otvara privremene kanale (mezopore) u lipidnom sloju između epiderma i derma i time omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože.

Mezoporacija je apsolutna i najmodernija alternativa klasičnoj mezoterapiji, za osobe koje zbog straha od igle izbegavaju klasičnu mezoterapiju, a žele da reše problem opuštene kože, bora, fleka, akni, celulita i masnih naslaga.

U toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivne supstance, koju koristimo u radu može da dopre do dubljih slojeva kože, te su svi efekti samim tim ograničeni. Slična situacija je i sa primenom krema i preparata, koje svakodnevno koristimo u kućnoj nezi. Mezoterapija bez igle omogućava da se apsorpcija aktivnih sastojaka nanetih na kožu (hijaluron, kolagen, dermostimulišuci faktori) poveća sa 10% na fantastičnih 90%, na dubini prodiranja od 1 cm i 65% na dubini od 6 cm, što nam daje ogromne mogućnosti kod tretmana lica i tela, kako kod starijih, tako i kod mlađih osoba.

Pored pilinga kože i dubinskog čišćenja epidermisa ovim tretmanom se utiče na hidrataciju, tonus, cirkulaciju i diskolorizaciju kože. Na pravilan način se omekšavaju kaverozna vlakna i tako se epiderm priprema za bolju apsorpciju preparata za negu lica koji se mogu uneti uz pomoć špatule. Tretman se osim za redovno čišćenje lica preporučuje kao uvodni tretman u tretmane podmlađivanja. Rezultat je trenutno vidljiva čistoća, zategnutost i osveženje, kao i bolja prokrvljenost i vlažnost kože.

Nakon ultrazvučnog tretmana( pilinga), koži je omogućeno da se hidrira, ali i zadrži više vlažnosti. Koža postaje tonirana i izgleda mlađe. Izvanredni rezultati se postižu u regeneraciji kože lica, grudi i celog tela i ona postaje glatka i zategnuta.

Efekti dejstva ultrazvuka su: snabdevanje ćelija kiseonikom, ubrzavanje cirkulacije u tkivu I povećanje propustljivosti ćelijskih membrana..

Kao propratni efekat, u slučaju masne i zahtevne kože, dolazi do normalizacije njenog stanja.

Duboko prodirujuće super fine vibracije ultrazvuka od velike su pomoći kod tretiranja tvrdih, fibroznih naslaga masnoća i celulita u potkožnom tkivu..

Sonoforeza je unošenje preparata,, putem ultrazvuka i za razliku od drugih načina unošenja preparata, kod sonoforeze preparat prodire znatno dublje u tkivo (do 5cm). Preparat može da sadrži I uljane komponente..

ULTRAZVUČNI PILING LICA- Tretman se izvodi ultrazvučnom špatulom frekvence 27Hz. Osim pilinga kože i dubinskog čišćenja epidermisa ovim tretmanom se utiče na hidrataciju, tonus, cirkulaciju i diskolorizaciju kože. Na pravilan način se omekšavaju kaverozna vlakna i tako se epiderm priprema za bolju apsorpciju preparata za negu lica koji se mogu uneti uz pomoć špatule. Tretman se osim za redovno čišćenje lica preporučuje kao uvodni tretman u tretmane podmlađivanja. Rezultat je trenutno vidljiva čistoća, zategnutost i osveženje, kao i bolja prokrvljenost i vlažnost kože. Ovakav tretman čišćenja lica se preporučuje svim uzrastima, namenjen je za oba pola,posebno je pogodan za osobe sa osjetljivom kožom.

Prepustite se aparatu za elektrostimulaciju i zategnite svoje telo bez ikakvog napora!

Elektrostimulacija je savremena metoda kojom se ubrzava mršavljenje, redukuje celulit i vrši oblikovanje tela.

Princip elektrostimulacije se sastoji od stimulacije nervnih vlakana i izazivanja mišićne kontrakcije pomoću električnih impulsa koji se prenose preko elektroda. Dejstvom specifičnih stuja, mišići se podstiču na rad i time se povećava energetska potrošnja, najpre u njima, a nakon toga iz okolnih masnih naslaga što poboljšava opšti tonus tela. Kontrahovanje mišića ovom niskofrekvetnom strujom je potpuno bezbolno, bez izazivanja ikakvih neprijatnosti u toku tretmana.

U estetici, elektrostimulacija se može koristiti kod:

  • Anticelulit programa
  • Smanjivanja gojaznosti
  • Poboljšanja cirkulacije
  • Zatezanja tela i oblikovanja mišićne strukture.

Prednost ove metode je u tome što se njome može delovati na najkritičnije delove tela za stvaranje masnih naslaga, kao što su stomak, zadnjice, butine i bokovi.

Može se primenjivati kao samostalna procedura ili u kombinaciji sa nekim drugim tretmanom, u vidu paketa.

Serijom tretmana ili odabirom nekog od paketa tretmana, koji najviše odgovara Vašem telu, postižu se efektni rezultati u redukciji celulita, pospešivanju cirkulacije krvi i limfe i toniziranju mišića i

Da bi se došlo do željenih rezultata, preporučuje se serije od 10-15 tretmana , što se određuje indiviualno. Ukoliko je potrebno ponoviti seriju, neophodna je pauza od nekoliko dana.

Zakažite termin za svoj tretman, uživajte i posmatrajte rezultate! Čekamo Vas!

Vaša Medeja

Radiotalasno podmlađivanje je najefikasniji nehirurški tretman za zatezanje lica i tela. Postupak je jednostavan, bezbolan i potpuno bezbedan.

Za održavanje mladalačkog izgleda presudno je prisustvo kolagena i elastina u koži,čije se stvaranje smanjuje tokom godina.Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Radiotalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, što dovodi do momentalnog zatezanja kože,a efekat liftinga vidi se odmah nakon prvog tretmana, te predstavlja tretman izbora za zatezanje kože lica, vrata, dekoltea, podbratka, stomaka, butina, ruku. RF (Radio frekvencija) tretman se naročito preporučuje nakon tretmana mršavljenja, radi sprečavanja pojave opuštanja kože.

Ovim aparatom može se tretirati i očna regija. Sa sledećim postupcima efekat zatezanja se povećava.Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, bez hirurške intervencije. Obavlja se preventivno od 25.godine, zbog sprečavanja prevremenog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora I zatezanje opuštene kože.Ovaj tretman je pogodan za lice i telo, bore i linije oko očiju, spuštene kapke, bore na čelu i licu, nazolabijalne bore i bore vrata. Tretira se opuštena koža dekoltea, grudi, ruku, stomaka, butina i kolena.

LICE: Radiotalasni lifting se radi kod atonične kože, prevremenog starenja, fotostarenja, dehidratacije, smanjenog turgora kože, pre i posthirurških tretmana. Na čelu i oko očiju sitnije bore nestaju, a duboke postaju značajno pliće. Nazolabijalne brazde se smanjuju, a koža zateže.

TELO: Lifting kože tela može da se radi nakon kavitacijskog tretmana, a zatim zatezanje grudi, gluteusa, opuštene kože (stomaka, unutrašnje strane butine, ruku), zatim smanjenje strija i celulita.Dugotrajni rezulati u redukciji bora i zatezanju kože postižu se serijom do 6 tretmana u individualnom vremenskom razmaku. Za održavanje je potrebno uraditi povremene tretmane, s’ obzirom na potrebe svakog klijenta.

Smetnje u cirkulaciji, odnosno slabljenje cirkulacije krvi i limfe, a time i usporeno izbacivanje toksina jedne su od glavnih uzroka neželjenih promena kože i potkožnog tkiva, u kom se gomilaju štetne materije koje nastaju u procesu metabolizma. Ovo se prvenstveno odnosi na promene strukture kolagena i prodiranja masnog tkiva ka višim slojevima.

Vakuum terapija je mehanički način tretiranja kože i potkožnog tkiva u cilju rešavanja problema celulita. Celulit se dovodi bliže površini kože što olakšava njegovu eliminaciju iz organizma. U tretiranom području se ubrzava vertikalna cirkulacija, a posledica toga je bolja razmena materija na lokalnom nivou. Dotok sveže krvi kiseonika na oštećenim mestima se znatno poboljšava. Pored toga, vakuum terapija utiče na poboljšanje limfne drenaže, eliminaciju viška tečnosti i štetnih materija, povećanje elastičnosti kože i relaksaciju. Ovi procesi podstiču i sintezu kolagena i olakšavaju metabolizam masti. Rezultat je glatko, bolje oblikovano telo i glatkija koža.

Aparat za laseroterapiju, konstruisan za različite primene, kao što su:
-efekat protiv upale,
-efekat protiv otoka,
-lečenje virusnih infekcija,
-lečenje promena cirkulatornog sistema,
-primena kod postoperativnih ožiljaka, rana,
-biološki efekti:antiinflamatorni, antiedematozni, antialergijski, biostimulirajući.

Svetlost, i to na tačno određenim talasnim dužinama svetlosnog spektra, pozitivno utiče na metabolički status tkiva tako što ubrzava energetske procese unutar ćelije i stimuliše njenu regeneraciju.

Kavitacija je brza, neinvazivna i bezbolna metoda koja predstavlja revolucionarno otkriće za uspešnu eliminaciju masnih naslaga i celulita pomoću niskofrekventnih talasa. Koristi se za redukciju masnih naslaga u predelu bokova, stomaka, kukova, nadlaktice... Kavitacija-ultrazvučna lipoliza se izvodi jednom nedeljno. Tretmani u salonu podrazumevaju obaveznu limfnu drenažu (ručnu ili aparatom) i preporuku za režim ishrane i adekvatni neizostavni aerobni trening. Rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana.

Kombinacija ultrazvuka i dijadinamika, sa galvanom. Kombinacija ultrazvuka sa vacuumom. Mikroprocesorski upravljan aparat. Proizvodi ultrazvučne talase frekvencije 1 i 3MHz. Multifrekventne glave ultrazvučne snage do 3W/cm2. Specijalno dizajnirana ručka smanjuje povratno zračenje na minimalnu meru i time štiti terapeuta. Udruženo dejstvo ultrazvuka i dijadinamika, ultrazvuka i vacuuma (zavisno od modela) višestruko povećava terapeutsko dejstvo i dejstvo protiv celulita. Digitalizovan aparat sa mikroprocesorom. Mikroprocesorski tajmer sa senzorom ispravnog kontakta ultrazvučne glave  sa pacijentom (zavisno od modela), sa zvučnim signalom. Sve varijante aparata mogu i zasebno da rade.

Indikacije fizikalna medicina: Sportske povrede, reumatični artritis, degenerativni reumatizam, dipuytenova kontraktura,  morbus bechterev, usporeno stvaranje kalusa, sodec atrofija, dermatoze neuralgije itd…

Indikacije kozmetika: Celulit, strije, bore, zatezanje kože i mišića lica, revitalizacija ćelijskog potencijala,  sonoforeza vitamina, seruma, anticelulit gelova itd…

Ploča aparata za masažu namenjena za hladan tretman, veoma je nežna i omogućava osetljivoj koži ledeni osećaj svežine. Hladna masaža je pogodna za tretiranje upaljenih mesta na koži i za zaustavljanje bola povređenih mišića ili kože.

Ploča za toplu masažu omogućava topao osećaj masaže i poboljšava apsorpciju kozmetičkih proizvoda, ubrzava cirkulaciju i omogućava uklanjanje viška masnoće. Masaže treba obavljati kružnim pokretima, kako bi višak masnoće bio uklonjen. Različiti tipovi kože zahtevaju masaže u različitim vremenskim intervalima. Topla masaža je veoma pogodna za osetljivu kožu.

Funkcije
- Efekti masaže:
- Opuštanje i aktivacija mišića, ugodnom i sporom masažom.
- Brzom masažom se uklanjaju masne naslage i koriguje izgled tretiranog dela tela.
-Topli i mlaki efekti masaže dovode do toga da se niži slojevi tkiva zagrevaju i na taj način ubrzavaju cirkulaciju. Ubrzava se metabolizam, koža izgleda mlađe i masne naslage se lakše koriguju.

Tretman se ne preporučuje sledećim osobama:
- Ukoliko klijent ima poremećaj nerava na određenim delovima tela.
- Kod težih povreda.
- Na abdomenu trudnica.
- Kod osoba sa srčanim oboljenjima.
- Za vreme ciklusa.
- Kod dermtoloških problema na koži.

Elektroterapija visokom frekvencijom (HF-struja) je od velike pomoći za tretmane kože koja ima problema sa aknama. Struja visoke frekvencije prodire u vlakna kože, proizvodi toplotu koja opušta napete nerve. Takođe ubrzava cirkulaciju, zarastanje i izbacuje nečistoće, čime se vrši sterilizacija iste.

Tipovi tretmana:

1. DC elektroterapija ( elektroterapija direktnom strujom)

Kozmetičari koriste visokofrekventnu struju kao elektroterapiju kako bi direktno masirali kožu lica. Uz odgovarajući intenzitet, masirati oko 5 minuta. Ovaj metod je prilagođen masnoj koži kao i aknoznoj.

2. Tapkajući tretman

Elektropolarni stakleni odvod dodiruje kožu naizmenično, a kada prestane, pojaviće se niz iskrica koje pobuđuju površinu tkiva i na taj način ubrzavaju mikro-cirkulaciju i uklanjanje upalnih procesa.

Čemu služi:
-Pomaže eliminaciji i absorpciji (čisti kožu od toksina i nečistoća)
-Povećava aktivnosti žlezda
-Stimuliše krvnu cirkulaciju
-Dezinfikuje prilikom upotrebe
-Povećava proces metabolizma
-Pomaže dublje i bolje prodiranje unutar kože.

Galvanska struja primenjuje princip pozitivne i negativne struje koje se poništavaju, kako bi ubacili hranjive sastojke u kožu i uspostavili stepen kiselosti, i time ubrzali cirkulaciju krvi; koža se oporavlja i izgleda mlađe i lepše. Anoda električnih jona uglavnom proizvodi kiselu reakciju koja može oporaviti nerve i smanjiti snabdevanje krvlj, čime se jača i sastav vlakana. Nakon kozmetičkog tretmana, jonoforezom se mogu suziti pore i sprečiti upala, kao i što može potpomoći upijanje hranjivih sastojaka. Katode elektro jona uglavnom proizvode alkalnu reakciju koja je pogodna za zrelu i masnu kožu.

Aparat kojim mi radimo je mikroprocesorski kontrolisan aparat za terapiju galvanskom strujom. Uređaj ima dve važne funkcije tokom tretmana. Njena glavna funkcija je unošenje rastvorljivih proizvoda u kožu i ovaj proces se naziva Jonoforeza (iontophresis). Kod korišćenja galvanskog strujnog toka postoje dva pola: A-negativni (-) i B-pozitivni (+).

-Tretman je zasnovan na prirodnoj kooperativnosti anjona i katjona, čime se dolazi do redukcije brzine prodiranja i apsorpcije nutritienata od strane ćelija i do harmonizacije kiselina i baza u organizmu.

-Ubrzavanjem prodiranja hranjivih materija u tkivo ujedno podmlađuje kožu i čini je jačom.

-U toku tretmana dolazi do stimulisanja nervnih završetaka i ubrzanja cirkulacije, čime se ubrzava metabolizam i povećava otpornost organizma na bolesti.

Oxygen tretman je tehnološki najnapredniji sistem za tretmane oksigenizacije i regeneracije kože lica i tela. Oxygen aparat iz atmosfere odvaja čist kiseonik od ostalih gasova . Čist kiseonik se tada kombinuje sa kozmetikom koja se posebnim aplikatorom nanosi na kožu i u potkožno tkivo. U zavisnosti od vrste kozmetike koja se koristi u kombinaciji s kiseonikom, moguće je vrlo uspešno izvoditi tretmane čišćenja lica, hiperpigmentacije, pomlađivanja lice, hidratacije, smanjenja i uklanjanja bora i linija. Čist kiseonik sjajan je saveznik i u otklanjanju problema akni, jer svojim delovanjem uništava anaerobne bakterije.

Oxygen tretmani su neinvazivni, a omogućuju aplikacije kod najčešcih problematika u tretiranju kože. Podstiču mikrocirkulaciju za postizanje prozračnosti kože s prirodnim i dugoročnim rezultatom, vidljivim već nakon prvog tretmana.

U kozmetickom salonu Medeja dobro znaju da današnje vreme brzog života, stresa i lošeg sna ostavlja tragove na koži. Zato vredno rade da uklone te štetne uticaje svakodnevice. Recept? Odabrani preparati, opuštena atmosfera, vrhunski profesionalci i individualni pristup. Posetite nas, a mi ćemo vam ponuditi tretman kakav želite.

PRESOTERAPIJA BTL LYMPHASTIM TOPLINE APARATOM

Limfna drenaža je jedna od najefikasnijih tretmana za detoksikaciju i regeneraciju tkiva. Limfna drenaža je efektivan tretman i moderan metod masaže, koji pospešuje prirodan tok limfe kroz telo i pomaže da se stvori i održava balans između protoka krvi i limfnog sistema.Presoterapija BTL LYMPAHSTIM TOPLINE aparatom će vam pružiti potpuno bezbolan , neinvazivan tretman izbacivanja suvišne limfe. Presoterapija podstiče razgradnju celulita, smanjenja obima tretiranih regija, poboljšava pokretljivost, otklanja edeme i pomaže izbacivanju toksina iz čitavog organizma.

BTL EXILIS ELITE

BTL – jedan od vodećih svetskih proizvođača medicinskih uređaja za kozmetologiju i estetsku medicinu. Svi BTL uređaji imaju ISO i FDA odobrenja. EXILIS ELIT Engleske kompanije BTL je najnoviji uređaj u svetu medicinske kozmetike. On je danas najbrži i najsnažniji uređaj za neinvazivne estetske tretmane za šta je više puta nagrađivan kao najbolji uređaj na svetu za neinvazivno tretiranje lica i tela.

Exilis Elite posedje 2 sonde kojima se tretira lice ili telo. Kod tretmana kože lica, talasi koje emituje podstiču remodeliranje, tj. stvaranje novog kolagena, neokolagenizaciju, tako da bore postaju pliće, a samo lice deluje odmornije i mlađe. U toku tretmana se može izgubiti podbradak i ukloniti fleke, a kod kože koja je sklona pucanju kapilara nema kontraindikacija.

AKUSTIČNI TALASI

Terapija shockwave akustičnim talasima koristi kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena: fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa.

Shockwave proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita. Akustični shockwave talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijana stvrdnutih vlakana što vraća glatkoću koži i daje joj zategnuiji izgled, a ujedno se oslobađaju začepljene masti, voda i toksini. Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, što proizvodi sveže i deblje lance kolagena koji kožu čine dodatno zategnutijom i glatkom.