Skip to main content

Specijalne usluge

USLUGE

Medeja Usluge
Medeja Usluge
Medeja Usluge
Medeja Usluge
Specijalne usluge

Specijalne usluge

Pored širokog spektra estetsko - kozmetičkih usluga naš salon nudi:
KONSULTACIJA DERMATOLOGA
PROGRAM NUTRICIONISTE
Specijalne usluge

Radiotalasna hirurgija predstavlja metodu savremeniju od lasera.

Radiotalasni nož je izuzetno efikasna terapija, koja uz pomoć radiotalasne energije, čija se jačina podešava u zavisnosti od promene koja se tretira; bezbolno otklanja sve vrste:
-papilomi,
-bradavice
-keratoza.

Sve češće se u današnjem svetu lepote i zdravlja koristi ovaj aparat, zarad poboljšanja izgleda-kako lica tako i tela.

Metoda je vrlo komforna, bezbedna, brza i bez neželjenih postoperativnih posledica, kao što su oticanje tkiva, infekcije ili krvarenje. Ovim putem se mogu tretirati sve promene na koži (veličine 4-5 mm), kao što su između ostalog i
-lojne ciste,
-ksantelazme,
-sebacealne hiperplazije
-i promene na očnim kapcima;
koje se odstranjuju bezbolno i što je najvažnije- potpuno bezbedno za oči.

Prednsot radiotalasnog noža jeste što prilikom otklanjanja promena, minimalno traumatizuje tkivo I ne ostavlja ožiljke posle tretmana. Radiotalsnim nožem se takođe tretiraju i koagulišu meka tkiva. Ovaj aparat koristi talase i na taj način omogućava vrlo precizne rezove, sa mnogo manjom toplotom od ostalih elektronoževa. Na taj način se štiti okolno tkivo.

U našem salonu, kvalifikovano osoblje vrši tretiranje određenih promena na koži, uz pomoć radiotalasnog noža. Postupak je bezbedan, kratkotrajan, bezbolan i radi se uz lokalnu anesteziju u vidu kreme (gela).

Pojedinačni kapilari na licu najbrže i najuspešnije se uklanjaju radio-talasima. Posle intervencije na koži će vam ostati tanke krastice, debele baš koliko je bio debeo i uklonjeni kapilar. Najčešće su potrebna dva tretmana s razmakom od dva meseca.Ako su vaši kapilari uporni, onda ih je bolje tretirati laserom četiri puta na mesec dana.

Mezoterapija lica je bezbolna metoda pomoću koje se licu vraća sjaj i jedrina, i otklanja umoran izgled.

Preporučuje se serija od 3 vezana tretmana na 15 dana, i kasnije održavanje jednom mesečno.

Efekti su sve izraženiji kako se tretmani ponavljaju, bore bivaju manje vidljive, smanjuju se tamni kolutovi oko očiju, poboljšava se tonus i elastičnost kože, a lice dobija odmoran i svež izgled.

Mezoterapija se može raditi na licu, vratu, dekolteu i šakama. Lekar određuje koji mezoterapijski koktel će primeniti u zavisnosti od trenutnog stanja kože.

Kao rezultat ove metode usporavaju se procesi starenja, a poboljšava se izgled i kvalitet kože!

Mezoniti predstavljaju razgradiva vlakna koja se pomoću igle uvode pod kožu. Ta vlakna formiraju mrežu niti oko kojih organizam stvara novi kolagen. Zahvaljujući fleksibilnosti izuzetno tanke i mekane igle postiže se izvanredna preciznost u svim nivoima kože i u svim pravcima.

Materijal od kojih su izgrađene niti se zove polydioxannone, i on se u potpunosti razgradi u periodu oko 6 meseci nakon njihove aplikacije.

Ova inovativna tehnika podmlađivanja, gotovo je bezbolna, ne ostavlja ožiljke, hematome i izuzetno je komforna.

Mezoniti se koriste za podizanje i zatezanje kože, za oblikovanje lica i korekciju bora. Osim na licu mezoniti služe i za oblikovanje i zatezanje kože tela ( bedra, stomak, nadlaktice….).

Rezultat postignut mezonitima se uočava za oko 2 meseca i traje do 2 godine, što zavisi od broja urađenih tretmana i od početnog stanja kože pacijenta.

Hijaluron je prirodan sastojak naše kože, ali se s' godinama i načinom života smanjuje količina istog, pa samim tim tonus i jedrost kože postaje promenjiva. Hijaluronska kiselina biljnog porekla predstavlja najbezbedniji i najpopularniji filer koji ne izaziva alergije. Ubacuje se izuzetno tankim iglicama u bore, inkorporira se u vezivno tkivo i tako podiže nivo kože.

Različitim konceptima, stvorene su razne veličine molekula i gustine hijalurona, pa se svakodnevno povećavaju mogućnosti njegove primene. Tretman podmlađivanja ovim putem traje oko pola sata, a rezlutati do godinu dana, zavisno od tretirane regije i vrste hijalurona. Postupak se može ponavljati bez neželjenih efekata. Podmlađivanjem na ovaj način se ne narušava opšti izgled lica i kože uopšte, već samo izgleda mladoliko.

Primena
Hijaluronska kiselina je neprikosnovena kao filer za nadoknadu volumena (punoće) usana, jagodica, obraza. Može se i primenjivati na koži vrata i deholtea, kao i ruku. Hijaluron predstavlja susptancu u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima, uz ostale sastojke kože. Hijaluron se vremenom resorbuje, ali se ne obnavlja. Suština tretmana je nadoknada prirodnog sastojka naše kože, koji se, kao što već znate, gubi s' godinama.

STA JE TO HIJALURONSKI FILER ?

Hijaluronski filer predstavlja hijaluronsku kiselinu u obliku gela koja se ubacuje u kožu tankim iglama.

Godinama se smanjuje količina hijaluronske kiseline i mi uz pomoć hijaluronskih filera nadomešćujemo njen volumen, korigujemo plitke i duboke bore i hidriramo kožu.

KOLIKO TRAJU HIJALURONSKI FILERI ?

Dosta je individualno koliko je trajanje hijaluronskih filera.U proseku traju od 6 meseci,pa do godinu dana i duze !

KOJI SU NAJBOLJI HIJALURONSKI FILERI ?

Uvek treba koristiti filere koji su registrovani kod nas, kao i preporuku doktora koji ima visegodisnje iskustvo u aplikaciji filera.

ZASTO JE BOLJE RADITI HIJALURONSKI FILER, A NE NEKI TRAJNI FILER ?

Sa hijaluronskim filerima se mozemo ’’ igrati’’, mozemo menjati oblik, velicinu, npr.jagodica ili usana.Ako nam se ne svidi, mozemo se vratiti na prvobitno stanje ili postici neki novi oblik i velicinu.

Kod trajnih filera to nije moguce i uglavnom se javljaju deformacije oblika, koje je jedino moguce hirurski ukloniti !

KAKO DA IZABEREMO PRAVOG DOKTORA ?

Najbolje je da dobijete preporuku za odredjenog lekara.Da doktor ima visegodisnje iskustvo i da Vam pokaze svoje predhodne radove, kao i da Vam uliva poverenje i sigurnost!

GDE SE SVE PRIMENJUJE HIJALURONSKI FILER ?

 • Ravnanje dubokih bora ubrizgavanjem hijaluronskog filera direktno u bore:
 • Bore na čelu i korenu nosa
 • Bore oko očiju
 • Bore oko usana
 • Nasolabijalne bore
 • Povećanje usana, hidriranje usana, korekcija asimetrije usana
 • Prevencija bora i održavanje hidrobalansa kože
 • Nehiruški lifting lica
 • Korigovanje linije nosa
 • Konturiranje obraza i jagodica
 • Popunjavanje suzne brazde i korekcija izgleda podočnjaka
 • Podmlađivanje šaka
 • Podmlađivanje kože dekoltea
 • Korekcija ožiljaka

KAKO IZGLEDA TRETMAN ?

Tretman podmlađivanja hijaluronom je bezbolan, traje oko pola sata, a rezultati su odmah vidljivi

DA LI POSLE TRETMANA ODMAH MOGU OTICI U GRAD ?

Uglavnom da. Jedino kada se rade usne , postoji mali otok koji ubrzo prolazi, pa se iz tog razloga preporucuje, da kad neko radi prvi put filere, to uradi u petak, da se sve smiri do ponedeljka.

ZASTO TREBA DA URADIM HIJALURONSKI FILER ?

Hijaluronski filer je postao jedan od najpopularnijih i najbezbednijih injekcionih filera zato što je prirodan, ne izaziva alergije i rezultati se vide odmah.

Klijentima nije omiljen botoks, kao primena u estetske svrhe. Razlog je dezinformisanost o tome. Efekat nestajanja bora se postiže tako, što izaziva privremena relaksacija mišića (koji su odgovorni za stvaranje bora), ubrizgavanjem botoksa. Cilj tretmana je u prvi mah-nestanak bora. Druga prednost je ta, što se gubi navika od pravljenja grimasa, pa se samim tim i smanjuje mogućnost od stvaranja novih.

Dejstvo:
Nakon tretmana, rezultati su već vidljivi 2-3 dana nakon intervencije. A efekti potpune zategnutosti dostižu svoj maksimum u roku od 7 do 10 dana, kada je dejstvo botoksa na vrhuncu. Profesionalna primena botoksa daje odlične rezultate, pa je zato preporučljivo ne podvrgavati se ovakvim tretmanima, ukoliko ne stoji neko od poverenja iza toga.

Botoks je pravi sinonim večne mladosti i lepote koja isijava sa lica negovanih žena i muškaraca. Iako se ponekad provuče u medijima neka mala bojazan o njegovoj stalnoj upotrebi, antiaging medicina ima nedvosmislena saznanja i izvanredne rezultate u primeni.

Botoks je produkt bakterije clostridium botulinum. Nakon farmakoloških obrada , dobija se pročišćen botoks manje koncentracije, koji se koristi u medicinske svrhe.

Najčešće indikacije za primenu botoksa u estetske svrhe su:

 • Bore na čelu i između obrva
 • Bore oko očiju
 • Korekcija asimetrije obrva
 • Prevencija nastanka bora

Pored tretmana bora na licu, botoks se koristi kod pojačanog znojenja (hiperhidroze), u terapiji migrena, u korekciji prevelike vidljivosti desni prilikom osmeha ( gummy smile), kao i kod problema sa mišićnim spazmom.

Veoma je važno da botoks radi edukovan i iskusan lekar.

Aplikovanjem botoksa u malim dozama dolazi do sprečavanja kontrakcije mišićnog tkiva, odnosno do blokiranja nervnih impulsa tih mišica, čime se sprečava nastajanje bora u tretiranom području.

Efekat dejstva botoksa nastupa postepeno, od 5 do 10 dana i traje od 4 do 6 meseci. Ponavljanjem tretmana, pacijent gubi stečenu naviku mrštenja, pa se efekat botoksa produžava.

Trend ukočenog i “zamrznutog“ izraza lica, daleko je iza nas. Zbog toga se sve više koristi Baby botoks tretman, kojim se postiže prirodniji, mekši izgled lica.

Botoks se i dalje aplikuje u ista mesta, ali uz korišćenje manjih doza.

Ovakvim tretmanom postižemo prirodni, sveži i mladalački izgled lica.

Tretmane botoksom je moguće kombinovati sa drugim estetskim zahvatima čime se postižu izvanredni efekti.

Hemijski piling je medicinsko-estetska procedura pomoću koje poboljšavamo kvalitet i strukturu kože i potpuno je regenerišemo na prirodan način.

Pilinzi se mogu koristiti kao samostalni tretmani ili kao priprema kože za neke druge tretmane čime omogućavamo bolju penetraciju aktivnih supstanci u kožu.

U zavisnosti od dubine, pilinge smo podelili na: površne, srednje duboke i duboke.

Za svakog klijenta biramo određeni piling shodno njegovim potrebama i očekivanim efektima.

Najčešće indikacije za primenu hemijskih pilinga su: korekcija ožiljaka, finih bora, proširenih pora, strija, hiperpigmentacija lica, šaka i dekoltea, photoaging (starenje kože kao posledica izlaganju suncu).

Pilinzima vraćamo koži hidriranost i svežinu. Rezultat je podmlađena i baršunasta koža.

Pravilna ishrana koja donosi zdravlje, poboljšava Vaše mentalne sposobnosti, kvalitet života, a ujedno i Vaš fizički izgled trebala bi biti jedan od naših prioriteta. Više o svom telu i zdravlju možete saznati uz pomoć našeg dijetetičara – nutricioniste koji će Vam približiti svest o pravilnoj ishrani.

KOLIKO PUTA STE POKUŠALI DA SKINETE VIŠAK KILOGRAMA SA RAZLIČITIM DIJETAMA?

Muka vam je i kada neko pomene “dijete”! Veliki broj različitih „preporuka“ o ishrani (ili dijeta) je dolazio do vas i uspeh je bio mali ili nikakav. Ostajete bez volje i energije za novi pokušaj i ponovno razočaranje. “Jo-jo” efekat tih nezdravih preporuka vam brzo varća telesnu masu i produbljuje vaše nezadovoljstvo.

Da bi ste rešili problem gojaznosti ili mršavosti, povišenih vrednosti masnoća (holesterola, triglicerida) ili šećera u krvi neophodna je medicinska dijeto terapija prilagođena vašim godinama, kondiciji, dnevnim obavezama i aktivnostima kao i zdravstvenim problemima, ako ih imate.

Individualni pristup i u pogledu izbora namirnica, načinu pripreme, ritmu obroka kao i doziranju dnevne fizičke aktivnosti je neophodno za rešavanje navedenih problema.

U ovom načinu ishrane nema gladovanja i nema preskakanja obroka a rezultat pada (ili rasta kod pothranjenih) telesne težine i obima su vidljivi već za par dana.

Možete dobiti medicinske preporuke o zdravoj isharni u trudnoći i periodu laktacije (dojenja). Trudnice, dojilje i deca ne „drže” dijetu ali mogu stručnom preporukom o zdravoj ishrani da poboljšaju kvalitet svog života.

Višegodišnje iskustvo i dobri rezultati nam daju za pravo da vam garantujemo pozitivno rešenje za zdravstvene probleme koji su u našoj nadležnosti.

Izradu individualnih dijeto terapija radi subspecijalista ishrane (dijetolog); lekar sa trideset godina radnog iskustva.

Idealan i originalan poklon za svaku priliku. Obradujte drage osobe vaučerom u vrednosti izabranog tretmana.

Kursevi se održavaju u našem salonu u trajanju od deset radnih dana.

Nudimo obuku za sledeća zanimanja:

-manikir i nadogradnja (modeliranje) noktiju;

-pedikir;

-šminker;

-kozmetičar.

Postoji teoretski i praktični deo obuke. Za bilo koju od navedenih usluga da se odlučite, dobićete sve neophodne instrukcije sa skriptom, u kojoj se opisuju metode rada, koje tehnike sve postoje, rad po tipu i potrebi (noktiju, kože, lica), kao i drugih korisnih saveta za bolji napredak.

Praktična obuka se obavlja našim materijalom u salonu uz stručni nadzor. Obuka je kvalitetnija, s obzirom na mogućnost gledanja inter-aktivnih odnosa zaposlenih sa našim klijentima i načine pružanja usluga u našem salonu. Nakon završetka kursa, dobijate sertifikat za uspešnu obuku u Medeji.